Υπηρεσίες

1-atomiki-psixotherapeia

Ψυχοθεραπεία

Η ψυχοθεραπεία είναι μια διαδικασία συνεργασίας ανάμεσα σε έναν θεραπευτή και έναν θεραπευόμενο. Ο θεραπευτής προσφέρει τη γνώση, την εμπειρία και ενδιαφέρον του να στηρίξει τον θεραπευόμενο. Ο θεραπευόμενος είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα την ιστορία του και τις ανάγκες του, και έχει μέσα του το δυναμικό για να εξελιχθεί.

Συμβουλευτική

Η συμβουλευτική είναι μια υπηρεσία ψυχικής υγείας, η οποία εστιάζει στην ομαλή λειτουργία του ανθρώπου ως ατόμου αλλά και μέσα στις σχέσεις του. Ασχολείται με δυσκολίες που οι άνθρωποι μπορεί να αντιμετωπίζουν σε διάφορα στάδια της ζωής τους και μπορεί να αφορούν θέματα συναισθηματικά, κοινωνικά, επαγγελματικά, εκπαιδευτικά και σωματικής υγείας.

2-simvouleutiki
3-omades

Ομάδες

Η ομάδα αποτελεί έναν ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής, ψυχοεκπαίδευσης και γενικότερα προσωπικής ανάπτυξης. Το μεγάλο πλεονέκτημα - αλλά και η πρόκληση - της ομάδας είναι ότι θεραπευτική διαδικασία διαμορφώνεται και ενισχύεται μέσω της αλληλεπίδρασης. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να μοιράζονται τους προβληματισμούς τους, αλλά και να βιώνουν την επίδραση τους στις σχέσεις τους στο εδώ-και-τώρα της ομαδικής διαδικασίας.

Θεραπεία Ζεύγους

Συνήθως ένα ζευγάρι ξεκινά τη σχέση του με τη διάθεση να την κάνει να λειτουργήσει και με την κρυφή ελπίδα ότι μέσα σε αυτήν θα πάρει την εκτίμηση και την αγάπη που αναζητά. Κατά πόσο θα τα καταφέρει εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πώς οι δυο σύντροφοι θα μπορέσουν να επικοινωνήσουν. Η θεραπεία ζεύγους βοηθά το ζευγάρι να αναγνωρίσει και να μοιραστεί τις ανάγκες και τις δυσκολίες του σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης, συνεργασίας και εποικοδομητικής επικοινωνίας.

4-zevgaria
5-traumatotherapeia-crm

Τραυματοθεραπεία CRM

Η τραυματοθεραπεία CRM (Comprehensive Resource Model) αποτελεί μια πρωτοποριακή και ολιστική θεραπευτική προσέγγιση, η οποία διαμορφώθηκε από την Lisa Schwarz, εξειδικευμένη ψυχολόγο στη θεραπεία της αποσυνδετικής διαταραχής. Η μέθοδος του CRM βοηθά το θεραπευόμενο να βιώσει επαρκή ασφάλεια, ώστε να μπορέσει να επεξεργαστεί εκ νέου και να απελευθερώσει τις επιδράσεις των τραυματικών του εμπειριών.

Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας

Ο όρος σταδιοδρομία αναφέρεται σε ολόκληρη την επαγγελματική πορεία ενός ανθρώπου και περιλαμβάνει κάθε επιλογή του στον εργασιακό τομέα ακόμη και πριν ξεκινήσει την επαγγελματική του ζωή. Η συμβουλευτική σταδιοδρομίας είναι ο κλάδος της συμβουλευτικής που ασχολείται στοχευμένα με την υποστήριξη των ανθρώπων οι οποίοι, ενώ θέλουν να προχωρήσουν επαγγελματικά, δυσκολεύονται σε κάποιο σημείο της σταδιοδρομίας τους. Σε αυτό το σημείο – είτε είναι στο ξεκίνημα, είτε σε μια φάση επιθυμητής ή αναγκαστικής αλλαγής – η Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας έρχεται να βοηθήσει το άτομο να διαμορφώσει τους δικούς του αποδοτικούς τρόπους για να σχεδιάσει και να πορευτεί στην καριέρα του.

6-symvouleutiki-stadiodromias
7-biomatika-ergastiria

Βιωματικά Εργαστήρια

Τα βιωματικά εργαστήρια αποτελούν ένα πολύ βοηθητικό τρόπο να γνωρίσουμε καλύτερα και να εξελίξουμε τον εαυτό μας μέσα από άμεση προσωπική εμπειρία. Στην ουσία αποτελούν ένα είδος ψυχοεκπαιδευτικής ομάδας καθώς συνδυάζουν τη θεωρητική μάθηση με τη βιωματική διαδικασία για να προωθήσουν την ψυχοεκπαίδευση με ολιστικό τρόπο (αισθήσεις, συναίσθημα, σκέψη, συμπεριφορά). Στη διαδικασία αυτή σημαντικό ρόλο παίζει η δυναμική της ομάδας, η οποία ευνοεί το μοίρασμα, τη στήριξη και τον πειραματισμό με νέους τρόπους αλληλεπίδρασης.

Διαδικτυακές Συνεδρίες

Η ψυχοθεραπεία και η συμβουλευτική είναι διαδικασίες που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην ανθρώπινη επαφή. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που ένας άνθρωπος χρειάζεται υποστήριξη, ενώ η φυσική του παρουσία στο χώρο του θεραπευτή είναι δύσκολη έως αδύνατη. Η συνθήκη της επιδημίας του COVID είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Στις περιπτώσεις αυτές η δυνατότητα για θεραπευτική και συμβουλευτική υποστήριξη μέσω του διαδικτύου είναι πολύτιμη.

8-diadiktiakes-synedries
logo-transparent

Κουτσοπούλου Ιωάννα

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

& Επόπτρια Gestalt

Scroll to Top