Προφίλ

ioanna-koutsopoulou

Ιωάννα Κουτσοπούλου

Είμαι Ψυχολόγος, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Συμβουλευτική, Ψυχοθεραπεύτρια και Επόπτρια στην προσέγγιση Gestalt και έχω εκπαιδευτεί στην Τραυματοθεραπεία CRM. Έχω εμπειρία ως συντονίστρια ομάδων και ως εκπαιδεύτρια σε προγράμματα δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης στη Συμβουλευτική. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό για κάθε άνθρωπο, που θέλει να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία ή συμβουλευτική, να γνωρίζει το επαγγελματικό βιογραφικό του θεραπευτή του. Για αυτό σας προσκαλώ να μάθετε εδώ περισσότερα για την εκπαίδευση και την εμπειρία μου.

Σπουδές

Σπούδασα Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη  Συμβουλευτική (MSc in Counselling Studies) στο University of Hull της Αγγλίας. Στη συνέχεια παρακολούθησα το 4ετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Gestalt Foundation και εξειδικεύτηκα στην Ψυχοθεραπεία Gestalt. Επίσης, μετά από 10 χρόνια εμπειρίας ως ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτηκα και στην Εποπτεία με την προσέγγιση Gestalt.

Έχω εκπαιδευτεί στην Τραυματοθεραπεία CRM, στο Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας Αθηνών και έχω παρακολουθήσει σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε ποικιλία θεμάτων που αφορούν την ιδιότητα μου: Θεραπεία Ζεύγους, συντονισμό Σχολών Γονέων, Επαγγελματικό Προσανατολισμό, Εκπαίδευση Ενηλίκων σε προγράμματα δια βίου μάθησης, Διαχείριση Κρίσεων

Κατέχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου και είμαι τακτικό μέλος του European Association of Gestalt Therapy (EAGT) και της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt (ΕΕΨΓ), στης οποίας το Διοικητικό Συμβούλιο υπηρετώ (2021-2023).

Επαγγελματική Εμπειρία

Από το 2009 εργάζομαι ως Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt παρέχοντας Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπευτική υποστήριξη σε ενήλικες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Επίσης, συντονίζω Ψυχοεκπαιδευτικές Ομάδες με θέματα όπως αυτογνωσία και προσωπική ανάπτυξη, συμβουλευτική γονέων, δεξιότητες επικοινωνίας, διαχείριση σχέσεων, συναισθηματική νοημοσύνη και πολλά άλλα.

Παράλληλα, όλο αυτό διάστημα είμαι εξωτερική συνεργάτης στην Υπηρεσία Συμβουλευτικής Υποστήριξης της Hellas Employee Assistance Programs (EAP) που απευθύνεται σε εργαζόμενους εταιριών.

Από το 2016 ως το 2021 συνεργαζόμουν ως εκπαιδεύτρια και συντονίστρια ομάδων αυτογνωσίας και εποπτείας στο Πρόγραμμα εκπαίδευσης Συμβούλων ψυχικής υγείας στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής.

Πριν από αυτή τη συνεργασία, έχω υπάρξει εκπαιδεύτρια στις σχολές γονέων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (2014-2015) και στο «Πρόγραμμα Διά Βίου Εκπαίδευση στην Ανάπτυξη Κοινωνικών Δεξιοτήτων στο χώρο Εργασίας» του Ι.Δ.ΕΚ.Ε (2008). Επίσης, έχω εργαστεί ως Ψυχολόγος στα πλαίσια του προγράμματος «Ένταξη Παιδιών Παλιννοστούντων και Αλλοδαπών στο Σχολείο για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» που συντονιζόταν από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δ. Ε. του Πανεπιστημίου Πατρών (2007-2008).

Δημοσιεύσεις

Από τη συνεργασία μου στο πρόγραμμα αυτό προέκυψε και η συμμετοχή μου στη συγγραφή του βιβλίου:

Βασιλόπουλος Σ. Φ., Κουτσοπούλου Ι. & Ρέγκλη Δ. (2010). Ψυχοεκπαιδευτικές ομάδες για παιδιά: Θεωρία και πράξη. Αθήνα: Εκδόσεις Γρηγόρης

και στη μετάφραση του βιβλίου:

Sklare G. B. (2011). Βραχεία συμβουλευτική στην εκπαίδευση που φέρνει αποτελέσματα. (Σ. Φ. Βασιλόπουλος, Ι. Κουτσοπούλου & Δ. Ρέγκλη, Μεταφρ.). Πινακάτες Πηλίου: Εκδόσεις Κοντύλι

ioanna-koutsopoulou
logo-transparent

Κουτσοπούλου Ιωάννα

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

& Επόπτρια Gestalt

Scroll to Top